lunes, 17 de noviembre de 2008

Pileus, un paraigües que també et protegeix de la pluja

Resulta que també s'han de modificar fins i tot els paraigües. Una empresa nortamericana ha desenvolupat un paraigües amb un dispositiu capaç de rebre la informació meterològica i translladar-la a un led. Aquest led perpelleja més ràpid si hi ha més probabilitats de pluja, i més lent si les probabilitats són poques.


Però les noves teconologies a aquest món tan ampli dels paraigües no acaba aquí. Deu ser dels pocs objectes amb gairebé 4.000 anys que no han canviat significativament. Per variar la universitat de Tokio ha inventat un paraigües anomenat "Pileus" que es connecta a Internet mitjantçant una connexió inalàmbrica. Les imatges es projecten a l'interior d'aquest perquè no ens avorrim mai en dies de pluja. Però tampoc s'acaba aquí, aquest invent de paraigües també incorpora una càmera fotogràfica. Però n'hi ha més encara, si l'individu que va pel carrer mirant amunt cap al paraigües el seu correu, es troba perdut perquè de tant mirar amunt s'ha despistat; tranquil, també disposa d'un gps incorporat que projecte l'itinerari a la "pantalla".

Però ho sento encara n'hi ha més, uns estudiants japonesos i koreans han desenvolupat un disseny pels més mandrosos: uns bancs que permeten està assegut, evidentment amb el paraigües multi-usos, sense aguantar-lo i mirant els continguts que volguem i ja de pas ens assegurem de no mullar-nos ni una gota. Arribarà un punt que el més sorprenent o estrany que faràn els paraigües serà tapar-nos de la pluja.

No hay comentarios: